Alles wat je moet weten over de achtste finale van de Conference League!

Aangezien Feyenoord de Conference League-poule met Union Berlin, Maccabi Haifa en Slavia Praag winnend afsloot, mochten de Rotterdammers de tussenronde overslaan. Zodoende stroomt Feyenoord pas in de achtste finale in en loot het één van de ploegen die de tussenronde weet te overleven...

Nu de heenwedstrijd in deze ronde al gespeeld is, kunnen Feyenoord-fans al een inschatting maken welke clubs er in de volgende ronde mogelijk te wachten staan. Feyenoord kan in ieder geval geen PSV of Vitesse loten, want ploegen uit hetzelfde land kunnen pas in de kwartfinale tegen elkaar spelen.

Mogelijke tegenstanders Feyenoord in achtste finale Conference League

Als we naar de heenwedstrijden in de tussenronde kijken, zien we bijvoorbeeld dat Leicester City (4-1 zege op Randers), Bodø/Glimt (1-3 zege bij Celtic), Olympique Marseille (3-1 zege op Qarabag) en Slavia Praag (2-3 zege bij Fenerbahce) hele goede papieren hebben om door te gaan. Deze ploegen kunnen in de volgende ronde tegen Feyenoord uitkomen. De andere ploegen die nu op doorgaan staan, zijn Rapid Wien, Partizan en FC Midtjylland. 

De zeven mogelijke tegenstanders van Feyenoord die nu op doorgaan staan

Hoe laat is de loting voor de achtste finale van de Conference League?

Er gaat vrijdag om 13:00 uur geloot worden voor de achtste finale van de Conference League. De heenwedstrijden worden gespeeld op 10 maart 2022, de terugwedstrijden op 17 maart 2022. Guus Til is geschorst voor het heenduel in de achtste finale.