Rijp voor de Eredivisie? Deze U23-spelers schitteren in de KKD

De Eerste Divisie geldt voor sommige voetbaltalenten als een toekomstige stap hogerop. Ieder seizoen stijgen er jongelingen boven zichzelf uit. Dat is dit jaar niet anders. Zijn deze voetballers, met een leeftijd tot en met 23 jaar, rijp voor een stap naar de Eredivisie?

Bovenaan de lijst staat Thijs Dallinga. De 21-jarige eindigde dit seizoen met 32 doelpunten bovenaan de topscorerslijst van de KKD. In dienst van FC Groningen maakte Dallinga al zes keer zijn opwachting in de Eredivisie, voordat hij afgelopen zomer transfervrij vertrok naar Excelsior. Afgelopen winter zou AZ al interesse hebben in Dallinga.

Een andere speler met ervaring in de Eredivisie is Dylan Vente. De spits, die afgelopen zomer transfervrij de overstap maakte naar Roda JC, maakte als speler van Feyenoord en RKC (huur) in totaal al 41 zijn opwachting in de Eredivisie. Maar tot een doorbaak op het hoogste niveau kwam het nooit. Dit seizoen laat de 23-jarige Vente met 23 doelpunten zien het scoren niet verleerd te zijn. Teamgenoot Xian Emmers had het dit seizoen ook op zijn heupen. De Belg, die afgelopen zomer transfervrij overkwam van Inter, maakte zelf tien doelpunten en gaf negen keer de assist. Roda JC plaatste zich voor play-offs om promotie naar de Eredivisie. Is het tweetal te behouden voor de Limburgers?

Zeker van speeltijd in de Eredvisie
Een speler die in ieder geval al zeker is van een overstap naar de Eredivisie is Rui Mendes. Met FC Emmen werd de Portugees kampioen van de KKD en is dus zeker van promotie naar het hoogste niveau. De 22-jarige aanvaller draaide met vijftien doelpunten en zeven assists een sterk seizoen. Stijn Meijer zien we volgend seizoen ook schitteren in de Eredivisie. Meijer beschikte over een aflopend seizoen en maakt komende zomer de overstap naar FC Twente. Met elf doelpunten en acht assists heeft de middenvelder een goede indruk achtergelaten.