Elfrink blikt vooruit op zomerse transferwindow: "De Vrij zou droomkandidaat zijn"

PSV nam afscheid van Cody Gakpo en Noni Madueke tijdens de winterse transferwindow, maar ook Philipp Max vertrok uit Eindhoven. Thorgan Hazard en Patrick van Aanholt zijn de versterkingen die de Eindhovenaren op huurbasis aan zich wisten te binden. Clubwatcher Rik Elfrink heeft alvast wat opties voor de Brabanders om deze zomer naar PSV te halen.

Door de nieuwe opzet van de Champions League staat er volgens het Eindhovens Dagblad een 'enorm belangrijke transferperiode' op de planning voor de Eindhovenaren. Het miljardenbal kan een financiële impuls van 60 miljoen euro geven aan PSV en algemeen directer Marcel Brands wil dat niet missen. Earnest Stewart is als technisch directeur naar Nederland gehaald en hij zou volgens de regionale krant op meerdere posities versterkingen voor trainer Van Nistelrooij moeten kopen.

Een tweede doelman en een rechtsback staan sowieso al op het lijstje, maar ook in de as van de verdediging is er ruimte voor verbetering. De Eindhovenaren hebben daar op dit moment wellicht behoefte aan een grote naam, aldus de krant. 'Stefan de Vrij zou een droomkandidaat zijn', zo klinkt het. Jarrad Branthwaite, op dit moment gehuurd van Everton, is momenteel vaste kracht in de achterhoede. De Engelsen hebben een bod voor definitieve verkoop afgewezen en daardoor lijkt hij te gaan vertrekken in de zomer. Armando Obispo, André Ramalho, Jordan Teze en Olivier Boscagli blijven dan over als opties voor Van Nistelrooij.

Daarnaast wordt er in Eindhoven ook rekening gehouden met een transfer van Ibrahim Sangaré. De Ivoriaan heeft aan afkoopsom van ongeveer 37,5 miljoen euro in zijn contract staan, maar dit heeft wél een verloopdatum. Het Eindhovens Dagblad noemt Ramiz Zerrouki als ideale vervanger op het middenveld. Er werden aanvallers gehaald, want Thorgan Hazard en Fábio Silva kwamen naar Eindhoven voor de voorste linie. Dit is echter op huurbasis en daardoor is een links- of rechtsbuiten ook gewenst met het oog op volgend seizoen.