'Ajax wil afgevallen Oranje-international halen'

Ajax gaat werk maken van het aantrekken van Steven Bergwijn. Dat laat De Telegraaf-verslaggever Mike Verweij weten in de voetbalpodcast van het medium. Eerder meldde collega Valentijn Driessen nog dat Ajax interesse had in Steven Berghuis.

bergwijn ajax tottenham

"Ajax is wel in de markt voor Bergwijn. Alleen ik denk dat hij heel erg duur is. Áls hij al weg mag bij Spurs,"geeft Verweij aan. "Misschien dat Ajax uiteindelijk wel bij een goedkoper alternatief terechtkomt, maar ze zullen zeker proberen Bergwijn te halen. Ik heb gehoord dat hij met stip op één staat om te halen als aanvaller."

Bergwijn

Bergwijn kent een ongelukkig seizoen bij Tottenham. De aanvaller speelde slechts 1.211 in de Premier League en was goed voor één goal en vier assists. Bergwijn werd nog wel opgenomen in de voorselectie van Oranje voor het EK 2021, maar viel bij de definitieve selectie af.

Volgens transfermarkt.nl heeft Bergwijn een transferwaarde van 25 miljoen euro. "Ajax denkt hem voor 15 miljoen euro op te kunnen halen, maar de vraagprijs zal minimaal 25 miljoen zijn," meent Verweij. Bergwijn vertrok in 2020 voor 30 miljoen euro van PSV naar Tottenham. Voordat de aanvaller bij PSV speelde, voetbalde hij in de jeugd van Ajax.

Traoré verkopen?

Om de transfer te financieren, hoop Ajax flink te kunnen cashen. Volgens Verweij is Ajax bezig om Lassina Traoré te verkopen Lokomotiv Moskou en Atalanta zouden zich al gemeld hebben. Ajax zou hopen om 10 miljoen te vangen voor de aanvaller.

Feyenoord-doelman vertrekt