Historie tussen Nederland en Argentinië

In de kwartfinales van het WK in Qatar moet Nederland zien af te rekenen met Argentinië, Het is de vijfde ontmoeting tussen de twee voetballanden op een WK. Dit is de historie tussen Nederland en Argentinië.

Nederland en Argentinië speelde in totaal al negen interlands tegen elkaar. Vijf ontmoetingen waren op een WK, waar de overige vier op vriendschappelijke basis waren. In mei 1974 stonden de twee voetballanden voor het eerste tegenover elkaar. Toen was Nederland met 4-1 te sterk.

In totaal wist Oranje al vier keer te winnen van Argentinië, waar er slechts twee gingen verloren. Dat waren ook gelijk de twee pijnlijkste ontmoetingen van Nederland met Argentinië. zo werd tijdens het WK van 1978 de finale met 2-1 verloren en moest Oranje tijdens het WK van 2014 na strafschoppen en plek in de finale afstaan aan Argentinië.

De laatste ontmoeting van Oranje met Argentinië was ook onder leiding van Louis van Gaal in 2014. Naast Van Gaal weten alleen Stefan de Vrij en Daley Blind wat spelen tegen het Zuid-Amerikaanse land is. Het tweetal stond op 9 juli 2014 in de basis tegen het land van Lionel Messi en co.