Maand gevangenisstraf: Twente neemt al afscheid van Brenet

FC Twente heeft woensdag bevestigd dat Joshua Brenet niet langer zal spelen voor de club uit Enschede. De club heeft besloten om per direct afscheid te nemen van de omstreden vleugelverdediger.

Brenet gevangenis in

De geruchten over een mogelijke breuk tussen FC Twente en Brenet deden eerder deze week al de ronde, nadat bekend werd dat de 30-jarige voetballer veroordeeld is tot een maand gevangenisstraf.

Deze straf kreeg hij wegens herhaaldelijk rijden zonder geldig rijbewijs. Brenet raakte zijn rijbewijs al in 2021 kwijt vanwege rijden onder invloed. Hoewel Brenet in beroep gaat tegen deze uitspraak, heeft FC Twente besloten hier niet op te wachten.

Veroordeling Joshua Brenet

Daarnaast is Brenet de afgelopen maanden betrokken geweest bij andere incidenten buiten het voetbalveld. Zo zou hij zich misdragen hebben op het afscheidsfeest van Wout Brama. Bovendien liep hij nog in een proeftijd van een veroordeling wegens huiselijk geweld uit 2021.

"FC Twente heeft kennisgenomen van de veroordeling van Joshua Brenet. FC Twente en zijn management zijn in gesprek over de ontbinding van zijn contract," verklaarde de club in een statement op X.

"Brenet zal niet langer deel uitmaken van FC Twente."

Lees ook: Zussen Joshua Brenet maken ruzie met Kenneth Perez

PSV en Hoffenheim oude clubs van Brenet

Brenet tekende in januari 2022 bij FC Twente en speelde eerder voor clubs als PSV en Hoffenheim. Aangezien zijn contract deze zomer afloopt, stond zijn vertrek al gepland. Dit afscheid wordt nu enkele maanden naar voren geschoven. Een jaar geleden nog maar stond Brenet in de belangstelling van Feyenoord.