'PSV kansloos tegen Ajax': "Het zou zomaar eens 4-0 kunnen worden"

Gerald Vanenburg verwacht dat Ajax zondag zonder problemen wint van PSV. De voormalig voetballer speelde in zijn carrière voor beide clubs, en denkt dat de Amsterdammers de ellende in Eindhoven gaan vergroten. Ajax verloor afgelopen zondag weliswaar van FC Groningen (2-1), maar Vanenburg denkt dat tegen PSV 'de grote spelers opstaan'. 

Ajax verloor drie van de laatste vijf wedstrijd in de Eredivisie, maar volgens Vanenburg is er geen reden tot paniek. "Ajax staat gewoon bovenaan, doet nog mee in de beker en is binnenkort actief in de Europa League", zegt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. "PSV is overal al voor uitgeschakeld. Dat heb ik in mijn periode bij PSV nooit meegemaakt."

"Zou zomaar eens 4-0 kunnen worden"

Vanenburg sluit een grote zege van Ajax op PSV niet uit. "Zondag zullen waarschijnlijk de spelers opstaan die al heel het seizoen het verschil maken. Het zijn mooie wedstrijden voor Donny van de Beek, Quincy Promes en Dusan Tadic om hun klasse te laten zien. Ze hebben in de Champions League gespeeld, dat niveau heeft PSV niet. Ajax zal niet heel bang zijn voor PSV. 

"Als Ajax in de eerste twintig minuten een doelpunt maakt, dan wordt het een eenvoudige middag", gaat Vanenburg verder. "Het zou zomaar eens 4-0 kunnen worden. Het verschil tussen de ploegen is te groot."