Van Dijk over Nederland - Duitsland: "We zijn geen favoriet"

Volgens Virgil van Dijk ziet in het Nederlans Elftal niet de favoriet in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Duitsland, ondanks de goede vorm van Oranje. Steker nog: de verdediger is kritisch op de optreden van Nederland in de met 4-0 gewonnen wedstrijd tegen Wit-Rusland van afgelopen donderdag. 

"Er is maar kort over Wit-Rusland gesproken, de focus lag al snel bij Duitsland", zei Oranje-aanvoerder Van Dijk zaterdag op de persconferentie voor het treffen met Duitsland. "We weten wat er beter moet. Dat is heel belangrijk, dat beseften we snel na de wedstrijd. Wit-Rusland creëerde mogelijkheden. Tegen betere landen wordt dat afgestraft." Waar het bij het Nederlands Elftal de laatste maanden heel goed draait, is bij Duitsland al tijden de vorm zoek. "Wat daar aan de hand is? Ze zitten niet in de beste fase, maar hebben veel kwaliteit, als team en individueel." 

Zondag wacht Duitsland in Amsterdam. "We zijn geen favoriet, denk ik persoonlijk", zei Van Dijk na de persconferentie in gesprek met de NOS. "Het is wel een lastige kwestie, maar eerlijk gezegd maakt het me ook niet echt uit wie er favoriet is. Het wordt een lastige pot, zij zijn ook aan het bouwen en willen weer stappen zetten na een moeilijke fase. Daar proberen ze uit te komen, die fase hebben wij achter de rug. We zullen het zien."