Marc Overmars gaf Frenkie de Jong laatste zetje bij transfer naar Barcelona

Frenkie de Jong twijfelde lang over naar welke hij zou willen verkassen en de Ajax-middenvelder heeft nu opgebiecht dat Marc Overmars een rol heeft gespeeld in zijn uiteindelijke keuze voor Barcelona.

De directeur spelerszaken van Ajax speelde zelf tussen 2000 en 2004 voor Barcelona en daar heeft de oud-international mooie herinneringen aan overgehouden. "Toen Barça serieuze interesse in me toonde, vroeg ik hem over de stad. Hij vertelde me dat alles geweldig was en ik de kans moest pakken, mocht die zich voordoen", aldus De Jong op de officiële website van Barcelona.

Cillessen en Messi

De Jong kijkt er ontzettend naar uit om met Lionel Messi samen te spelen, in de ogen van de Ajacied de beste voetballer ooit. "Ik kijk er naar uit. Hij is de grootste speler aller tijden, het is moeilijk hem te beschrijven. Hij is zo slim, dat is echt een ander niveau." Ook komt hij zijn landgenoot Jasper Cillessen tegen in Camp Nou. De voormalig doelman van Ajax sprak zich ook positief uit over de komst van De Jong naar Barcelona. "Ik vroeg hem naar de club en de stad. De antwoorden waren alleen maar positief. Hij zij dat ik bij Barça sneller zou groeien als speler en dat maakte mijn beslissing alleen maar gemakkelijker."