"De naam van Højbjerg is al meerdere malen gevallen bij Ajax"

Pierre-Emile Højbjerg is op de radar van Ajax verschenen, meldt clubwatcher Mike Verweij. De middenvelder van Tottenham Hotspur zou echter geen goedkope optie zijn.

"Ajax wil een controlerende middenvelder halen. Het liefst haalt de club ook iemand voor de rechtsbuitenpositie, maar de controlerende middenvelder is topprioriteit", vertelt Verweij in de podcast Kick-Off van De Telegraaf. "De naam van Højbjerg is al meerdere malen gevallen bij Ajax, maar om zo'n speler te halen zal er wel veel verkocht moeten worden bij de club".

Verweij plaatst echter vraagtekens bij de haalbaarheid van de 28-jarige Deen. "Ik denk niet dat dat hem gaat worden, maar het kan wel zijn dat je hem aan het einde van de periode kan huren. Tottenham is alleen niet de makkelijkste club om mee te onderhandelen. Eerder zou er een club twintig miljoen euro hebben geboden, dus eigenlijk is hij veel en veel te duur", aldus de Ajax-volger.

Het is niet voor het eerst dat Ajax denkt aan Højbjerg. In de zomer van 2020 probeerden de Amsterdammers de middenvelder los te weken bij zijn toenmalige werkgever Southampton. De Deen koos destijds voor een transfer naar Tottenham Hotspur.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers