'PSV wil géén transfersom betalen voor Dest'; wat is het plan?

PSV en FC Barcelona gaan in ieder geval niet op korte termijn een overeenkomst bereiken inzake Sergiño Dest, zo weet Marca. Het is duidelijk dat de Brabanders voorlopig nog geen transfersom op tafel willen gooien, waardoor de Catalanen een financieel vraagstuk hebben.

In de huurovereenkomst was namelijk een koopoptie met een waarde van tien miljoen euro opgenomen, maar de kruisbandblessure gooide roet door het eten. PSV besloot om niet over te gaan tot kopen, althans niet voor het contractueel vastgelegde bedrag.

'Eindhovenaren willen géén geldsom overmaken richting Catalonië'

De Eindhovenaren willen niets liever dan de Amerikaanse vleugelverdediger langer binden, maar lijken te wachten op het aflopen van zijn contract in Spanje. Die heeft namelijk een looptijd tot de zomer van 2025, waardoor zijn transferwaarde steeds verder daalt. 'PSV zal niet het risico lopen om geld te betalen voor een speler, waarvan zij niet weten hoe hij gaat herstellen van deze blessure', aldus het Spaanse medium.

'FC Barcelona legt keuze voor aan PSV inzake Dest-deal'

Desondanks is er nog altijd sprake van contact tussen de betrokken partijen en wordt er gezocht naar een oplossing, waar beide clubs van kunnen profiteren. Barça wil namelijk geld zien om zodoende te voldoen aan de Financial Fair Play-regels van La Liga, terwijl PSV langer wil profiteren van Dest. Volgens Marca is er daarom het volgende voorstel gedaan: de Amerikaan herstelt in Brabant en beide clubs betalen hun deel óf FC Barcelona behoudt een doorverkooppercentage door het contract van Dest op te zeggen. De landskampioen is druk met onderhandelen over nieuwe aanwinsten.

Feyenoord-doelman vertrekt