Gemengde gevoelens bij Bosz na remise: "Niet gelukt, wél alles aan gedaan"

PSV kwam, net als vorig jaar, niet verder dan een 2-2 gelijkspel in Schotland en heeft daarmee een prima uitgangspositie om het in de return af te maken. Peter Bosz gaat zijn speelstijl niet veranderen en vond dat het balverlies zijn ploeg gister fataler werd dan voorheen.

De Eindhovenaren bleven in alle situaties opbouwen en dat kwam hen bij de eerste tegentreffer heel duur te staan, nadat Ibrahim Sangaré in zijn eigen zestien meter verspeelde. "Ik heb denk ik wel een goed PSV gezien, dat geprobeerd heeft te voetballen en te winnen. Dat is helaas niet gelukt, maar we hebben er wel alles aan gedaan", luidt de conclusie van Bosz na afloop.

Vlak voor rust zag de oefenmeester hoe zijn ploeg op achterstand kwam. "Het is gewoon een grote fout van Ibi, dat is duidelijk", zegt hij over de situatie. "Ik heb dat dit jaar nog niet meegemaakt. Natuurlijk is het inherent aan het voetbal, maar wat moet je dan doen hier? De ballen naar voren knallen zodat je achterin de ballen niet verspeelt? Dat gaan we niet doen. Ik denk dat we het uitstekend gedaan hebben: we hebben de tegenstander laten lopen en gedomineerd. Ik vind wel dat we in de eerste helft tot te weinig uitgespeelde kansen zijn gekomen", reageert hij op de vraag of ook hij vindt dat PSV te vaak in de problemen komt door balverlies.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers