Fenerbahçe-fans zorgen voor verbazing met Poetin-leuzen tegen Dinamo Kiev

Fenerbahçe-fans hebben voor veel verbazing gezorgd met leuzen tijdens de wedstrijd tegen Dinamo Kiev. In de voorronde van de Champions League kwam de Oekraïense club op bezoek en wist de eerste wedstrijd met 1-2 te winnen. De wedstrijd werd alleen overschaduwt door supporters van de thuisploeg die de naam van Vladimir Poetin scandeerden.

Aangezien de heenwedstrijd in een 0-0 gelijkspel eindigde, werd Fenerbahçe uitgeschakeld door Dinamo Kiev. De supporters lieten zich van hun slechtste kant zien. Door het stadion scandeerden thuisfans namelijk de naam van Vladimir Poetin, die begin die jaar Oekraïne binnenviel. Er heerst nog altijd oorlog in het Oost-Europese land.

Tijdens de wedstrijd vielen ook nog eens maar liefst dertien gele kaarten, waarvan er twee voor een rode kaart zorgden. In de 53e minuut moest İsmail Yüksek het veld verlaten. Dinamo Kiev opende de score in de 57e minuut en leek lang naar de volgende ronde te gaan. Toch kwam Fenerbahçe in de 88e minuut op gelijke hoogte. Er moest een verlenging aan te pas komen, waar Dinamo Kiev in de 114e minuut via Oleksandr Karavaev wist te winnen.