Deze Nederlanders spelen al in de Ligue 1: volgen Boadu en Stengs?

Het lijkt het er op dat AZ binnenkort afscheid moet nemen van Myron Boadu en Calvin Stengs. Het talentvolle duo is dicht bij een overstap naar de Ligue 1. Zo werkt OGC Nice aan het binnenhalen van Stengs en is AS Monaco erg geïnteresseerd is Boadu. In dit overzicht zetten wij de landgenoten die al actief zijn in Ligue 1.

Deze Nederlanders spelen al in de Ligue 1: volgen Boadu en Stengs?

Kaj Sierhuis - Stade Reims

Om te beginnen is daar Kaj Sierhuis. De spits met Griekse roots maakte op 5 februari 2020 zijn debuut in Ligue 1. Sierhuis maakte als Ajax-huurling bij FC Groningen een goede indruk, waarna Stade Reims hem in de winter van 2020 overnam voor een bedrag van 4 miljoen euro. Opmerkelijk is dat Sierhuis al 25 keer in actie kwam in de Ligue 1, maar nog geen doelpunt achter zijn naam heeft staan.

Sven Botman - LOSC Lille

Een speler die wel erg succesvol is in Frankrijk, is Sven Botman. Ook hij speelde zich als Ajax-huurling in de kijker (bij sc Heerenveen). In de zomer van 2020 maakte LOSC Lille 8 miljoen euro over naar Ajax. Botman maakte al snel veel indruk in de Ligue 1 en werd in zijn debuutseizoen gelijk kampioen met Lille van Frankrijk.

Georginio Wijnaldum & Xavi Simons - Paris Saint-Germain

Bij Paris Saint-Germain spelen tegenwoordig twee Nederlanders. Xavi Simons verruilde in 2019 als jong talent FC Barcelona voor PSG en mocht op 10 april 2021 eindelijk zijn langverwachte debuut in Ligue 1 maken. Sinds kort staat ook Georginio Wijnaldum onder contract in Paris. De Oranje-international maakte afgelopen zomer de transfervrije overstap van Liverpool en moet daardoor nog wachten op zijn debuut.

Anthony Musaba & Willem Geubbels - AS Monaco

In de zomer van 2020 haalde AS Monaco Anthony Musaba naar Frankrijk. De talentvolle rechtsbuiten maakte veel indruk bij NEC en verdiende zo een transfer. Het afgelopen seizoen werd Musaba wel gelijk verhuurd aan Cercle Brugge. In de Belgische competitie was hij goed voor zes doelpunten en drie assists in 29 wedstrijden. Een ‘halve-Nederlander’ die ook speelt bij AS Monaco is Willem Geubbels. De zoon van een Nederlandse vader, maar geboren in Frankrijk, doorliep de jeugd van Olympique Lyon en maakte in 2017 zijn debuut. Een jaar later haalde AS Monaco hem binnen voor een bedrag van 20 miljoen euro. Geubbels gaf ik het verleden al aan liever voor Frankrijk uit te komen, maar je weet het maar nooit.

Stengs en Boadu onderweg naar Ligue 1

Calvin Stengs lijkt dus speler te gaan worden van OGC Nice. In het verleden speelde ook Dick van Dijk, Luigi Bruins, Arjan Vermeulen en Wesley Sneijder voor de Franse club. Teamgenoot Myron Boadu lijkt op weg naar AS Monaco. Nederlanders die uitkwamen voor AS Monaco zijn Gerrit Vreken, Bart Carlier, Ruud Suurendonk, Nacer Barazite, Maarten Stekelenburg en Terence Kongolo.