‘Feyenoord onderzoekt optie om Til en Hendrix transfervrij over te nemen’

Feyenoord onderzoekt de mogelijkheid om Guus Til en Jorrit Hendrix na dit seizoen transfervrij over te nemen van Spartak Moskou, zo meldt de Telegraaf vrijdagmiddag. Eerder werd bekend dat de FIFPro wil dat alle buitenlandse voetballers in Rusland hun contract kosteloos kunnen ontbinden vanwege de oorlog tussen Rusland en Oekraïne.

Feyenoord huurt Til en Hendrix tot het einde van het seizoen van Spartak Moskou. Volgens Marcel van der Kraan van De Telegraaf bekijkt Feyenoord de mogelijkheid om het duo gratis te kunnen vastleggen na dit seizoen. “Feyenoord bekijkt de situatie en weet ook dat ze allebei niet terug willen naar Rusland.” Van der Kraan ziet meer clubs mogelijkheden onderzoeken. “Spelers willen niet meer in Rusland spelen. Ik denk dat de FIFPro heel veel rechtszaken gaat krijgen om spelers contractvrij te maken.”

‘Til blijft bij Feyenoord’

Volgens van der Kraan heeft vooral Til oren naar een langer verblijf in Rotterdam. “Ik denk dat Til er zeker voor openstaat. Hij zit in een goede vorm en heeft het naar zijn zin.” Tot dusver kwam de middenvelder dit seizoen tot 19 treffers en 3 assits in 36 duels voor Feyenoord.