FIFPro in gesprek met FIFA over contracten spelers in Rusland

FIFPro is met FIFA in gesprek om alle buitenlandse spelers in Rusland de optie te geven om hun contract op te zeggen. De internationale spelersvakbond FIFPro zou deze optie zo willen neerleggen dat spelers zonder extra kosten te betalen, van hun contract kunnen afzien. Dit laat Louis Everard, bestuurslid van de FIFPro weten in een gesprek met Voetbal International.

Everard zegt dat de FIFPro deze optie zo snel mogelijk wil klaarzetten voor de spelers. “Daar hebben we op aangedrongen bij de FIFA. Dit moet zo snel mogelijk geregeld worden. Het steeds verder escalerende conflict lijkt ons aanleiding genoeg. Daarover zijn we nu in gesprek met de FIFA.” Het bestuurslid schat de kansen goed in. “In de coronacrisis is het al gebleken dat het FIFA-bestuur in noodsituaties de regelgeving kan aanpassen.”

Nederlandse spelers in Rusland

In de hoogste competitie van Rusland zijn er op dit moment 133 buitenlandse spelers actief. Onder deze buitenlandse spelers is een handjevol Nederlanders actief. Quincy Promes staat samen met de momenteel aan Feyenoord verhuurde spelers Jorrit Hendrix en Guus Til onder contract bij Spartak Moskou. Glenn Bijl staat onder contract bij Krylja Sovetov Samara. Tenslotte is Gyrano Kerk actief bij Lokomotiv Moskou.

Feyenoord-doelman vertrekt