Deze opvallende statistieken bewijzen dat Higler dit seizoen in het nadeel van Feyenoord fluit...

Dennis Higler was Feyenoord zondag zeer slecht gezind, want de leidsman gaf AZ in de eerste helft twee strafschoppen die uiteindelijk van cruciaal belang waren. Het duel eindigde namelijk in een 2-1 zege voor de Alkmaarders. Het was niet voor het eerst dit seizoen dat Higler in het nadeel van de Rotterdammers floot. Een overzicht.

Alle duels verloren

Dennis Higler floot Feyenoord dit seizoen drie keer, namelijk op bezoek bij FC Utrecht (3-1), thuis tegen Ajax (0-2) en dus op bezoek bij AZ (2-1). Drie keer verloor Feyenoord dus, terwijl de Rotterdammers in de overige 21 duels die niet door Higler werden gefloten slechts twee keer verloren...

Strafschoppen

In de drie duels die Higler van Feyenoord floot, kregen de Rotterdammers maar liefst vier strafschoppen tegen. Ajax en FC Utrecht kregen namelijk ook een penalty mee. Opvallend: geen enkele andere scheidsrechter gaf de tegenstander van Feyenoord dit seizoen een strafschop. Higler zelf gaf in zeventien Eredivisie-optredens dit seizoen zeven strafschoppen en dus vier daarvan tegen Feyenoord. De Rotterdammers kregen er niet één van hem mee.

Meeste gele kaarten

Feyenoord kreeg dit seizoen 33 gele kaarten en precies één derde van dat aantal werd uitgedeeld door Higler, terwijl de scheidsrechter slechts één achtste van alle Feyenoord-duels floot dit seizoen. In drie duels gaf hij elf Feyenoorders een gele kaart. Serdar Gözübüyük gaf na Dennis Higler de meeste gele kaarten aan Feyenoorders, namelijk vijf stuks (in vier duels). Dat is een gemiddelde van 1,25 gele kaarten per wedstrijd, terwijl Higler op een gemiddelde van 3,67 zit.

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Alles over AZ - Feyenoord’

René van der Gijp fileert Feyenoorder: "Kom op man, hij voegt niks toe!"

'AZ-fan Arno Vermeulen doet verslag bij Studio Sport van AZ-Feyenoord'

Samenvattingen: AZ-Feyenoord (2-1), Sparta-PSV (1-2) en Eagles-Ajax 2-1

Owen Wijndal zorgt voor hilariteit met scherpe shorttrack-analyse

Uitspraak Owen Wijndal na AZ - Feyenoord zorgt voor verbazing: "Nog een grotere clown dan Higler"

Op rapport AZ-Feyenoord; Karlsson en Trauner krijgen beste cijfers

'Feyenoord heeft met Trauner zijn eigen Materazzi'

Felle kritiek op Dennis Higler na 'duidelijke fout' in tweede helft #azfey: "100% rode kaart!"

Het Legioen vernietigt Feyenoorder na 'kansloze eerste helft': "Haal hem er meteen uit"

Kritiek op Higler bij AZ-Feyenoord: "Totaal ongeschikt"