De Wit: "Als team kun je dan één ding doen en dat hebben we gedaan"

AZ wist eindelijk weer te winnen dit seizoen. De Alkmaarders wonnen met 5-0 van promovendus Go Ahead Eagles. AZ kende geen gelukkige start van het seizoen. Dani de WIt is blij met de overwinning die meer dan welkom is in Alkmaar.

Na afloop van de wedstrijd verschijnt een opgeluchte Dani de Wit voor de camera van ESPN. De middenvelder meent dat deze overwinning broodnodig was voor AZ, "Ik denk dat iedereen dat wel heeft gezien", vertelt De Wit. "We weten allemaal hoe we aan het seizoen zijn begonnen, daar is genoeg over gezegd. Als team kun je dan maar één ding doen: veel goals maken en winnen. Dat laatste was het belangrijkste. Dat hebben we gelukkig weer gedaan".

"We speelden de laatste weken echt niet heel slecht", gaat De Wit verder. Natuurlijk zijn er veel jongens vertrokken. Maar ik denk dat we meerdere wedstrijden goed voetbal hebben laten zien. Daar heb je niet zo veel aan als je weinig goals maakt en niet vaak de nul houdt. Vandaag (zondag) hebben we het allebei weer eens gedaan, dus dat is lekker".

Feyenoord-doelman vertrekt