Ajax-fans opnieuw niet welkom in Den Haag: "Draagvlak bij de supporters van ADO is beperkt"

Als Ajax op 24 februari op bezoek gaat bij ADO Den Haag zijn er opnieuw geen uitsupporters welkom. Dit is sinds 2006 al het geval en voorlopig lijkt dit zo te blijven. Burgemeester Pauline Krikke geeft in gesprek met Omroep West tekst en uitleg.

"We hebben met de politie, ADO, Ajax en de KNVB gesproken of we dit jaar weer Ajax-fans konden toelaten. In die gesprekken bleek echter dat het draagvlak bij de supporters van ADO beperkt is, zowel voor het bezoeken van de wedstrijd in Amsterdam als voor het ontvangen van Ajax-fans in Den Haag. Grondig onderzoek ter voorbereiding op ADO-Ajax leert dat voor een veilig verloop die inzet zou neerkomen op buitensporig veel agenten, zeker in vergelijking met andere thuiswedstrijden."

Niet ten koste van alles

"In de afgelopen jaren zijn we er samen met ADO Den Haag en de supporters juist in geslaagd om het hoge aantal inzet-uren van de politie bij thuiswedstrijden drastisch terug te brengen. Ook dit is normalisatie. En deze lijn willen we onverkort vasthouden. Daarbij, als we die agenten inderdaad allemaal inzetten bij ADO-Ajax betekent dat simpelweg dat we minder politie-inzet zullen hebben in de wijken."