Hélène Hendriks trekt zich weinig aan van bepaalde kritiek: ''Dat ze me dan hersenloos noemen, tja''

Hélène Hendriks is bijna niet meer weg te denken uit de voetballerij. Als verslaggeefster bij FOX Sports staat ze geregeld langs het veld tijdens een Eredivisiewedstrijd en sinds dit seizoen is ze presentratrice bij de Champions League op Veronica.

Het BN'er zijn doet Hendriks weinig. Kritiek op haar kledingstijl kan haar als vrouw weinig interesseren: ''Als ik me daar iets van moet aantrekken, dan heb ik geen leven meer. Natuurlijk heb ik ook weleens een mindere dag en denk ik 'godsamme' als ik een reactie lees over een zogenaamde stomme vraag die ik heb gesteld. Alles wat ik doe is live, dan is niet alles raak. Ook ben je afhankelijk van wie er tegenover je staat. Dat sommige mensen me dan hersenloos noemen, tja.", aldus Hendriks in gesprek met Breda Vandaag.

De oud-hockeyster wil ook nog iets uit de wereld helpen. Ze vindt het namelijk onzin dat er te weinig in de voetbalwereld zouden rondlopen: ''Daar ben ik wel een beetje klaar mee. Ik vind namelijk helemaal niet dat er weinig vrouwen zijn. Ik ken er zo acht, maar ze zijn niet allemaal prominent aanwezig. Mensen die beweren dat er geen vrouwen zijn in de voetbalverslaggeving hebben gewoon niet goed genoeg onderzoek gedaan."

De mooiste momenten van Helène Hendriks