In welke pot komt Feyenoord tijdens de Europa League-loting volgend seizoen?

Feyenoord zal volgend seizoen uitkomen in de groepsfase van de Europa League. Daar was het, ondanks de verloren Conference League-finale, al zeker van. De vraag is nu in welke pot de Rotterdammers zullen komen tijdens de loting.

De winnaar van de Conference League plaatst zich voor Pot 1 van de Europa League. Dat is dus AS Roma. De Italianen pakten echter ook al een ticket voor diezelfde pot via de Serie A. Een van de twee tickets voor de groepsfase van de Europa League gaat naar de nummer zeven op de plaatsingslijst voor komend seizoen. Dat is toevallig Nederland, met Feyenoord als Europese vertegenwoordiger.

Feyenoord heeft op dit moment alleen Manchester United, AS Roma, Arsenal, Lazio Roma en SC Braga voor zich als clubs met een hoger puntenaantal in de clubranking. Het is nog afwachten of dat genoeg gaat zijn om in Pot 1 terecht te komen met de loting. Vanuit de voorronde van de Europa League kan er geen club instromen met een hoger puntenaantal, maar wel vanuit de voorronde van de Champions League.

Feyenoord heeft 40.000 punten op de lijst, maar Champions League-voorronde clubs Benfica, Rangers, Dinamo Zagreb, Rode Ster Belgrado en Dynamo Kiev hebben er meer. Zij kunnen de plaats van Feyenoord in Pot 1 dus gaan bedreigen. De tijd zal het leren. De loting voor de groepsfase is in ieder geval op 26 augustus.