"Van Nistelrooij kwam met een 'truc spécial' tegen Ajax"

PSV won zondagmiddag de topper van Ajax (3-0) en komende zondag staat hetzelfde affiche als bekerfinale op het programma. Men vindt vaak dat de hand Ruud van Nistelrooij niet zichtbaar is, maar bij Voetbal International laten ze nu zien dat dat wel meevalt.

Bij VI ZSM bespreken journalist Bart Frouws de tactiek van PSV tegen de Amsterdammers: "Eerst werd die achilleshiel van Ajax volledig uitgebuit. We gaan het over de zijkant doen en op de voorzet spelen. Daar komt de openingstreffer uit. Daarna zakken ze in en komen ze met een ander wapen: gevaarlijk worden op de counter. Zo rent Xavi Simons zich helemaal kapot, waar uiteindelijk die penalty uitkomt."

"PSV had uiteindelijk 36 procent balbezit. In alle toppers (vier duels) tegen Ajax en Feyenoord hebben ze minder balbezit, maar pakken ze wel tien punten. Dat had moet je Van Nistelrooij nageven, dat doet hij erg goed. In wedstrijden tegen teams onderin moet er nog wat gebeuren, maar in topwedstrijden heeft hij get goed voor elkaar. Een soort 'truc spécial' van de trainer."

Ook interessant