"Feyenoord op dit moment beter dan Ajax. Drie klassen beter dan ons"

Feyenoord had weinig moeite om Go Ahead Eagles te verslaan in Deventer. Waar de ploeg van Kowet normaal gesproken sterk is in eigen huis, was dat dit keer niet het geval. De Rotterdammers wonnen overtuigend met 1-5, en dat maakte indruk op zowel de spelers als trainer Paul Simonis van Go Ahead Eagles.

Simonis onder de indruk van Feyenoord

Paul Simonis, de trainer van Go Ahead Eagles, erkende na afloop van Go Ahead Eagles tegen Feyenoord dat verliezen van een topclub als Feyenoord geen schande is, maar de manier waarop verraste hem wel. "Dat Feyenoord zó goed was, had ik niet verwacht," vertelde Simonis voor de camera van ESPN.

"Ze speelden bij vlagen fantastisch, en wij zakten volledig in elkaar na de 0-1. Complimenten aan hun coach (Brian Priske, red.), die veel kritiek over zich heen heeft gekregen. Maar bij rust stond het 0-3, en ik heb mijn spelers gezegd dat ze voor de 1-3 moesten gaan. Maar toen maakten zij een prachtige 0-4, en was het over. Alle credits naar Feyenoord."

Mats Deijl: "Plan werkte voor geen meter"

Aanvoerder Mats Deijl was eveneens teleurgesteld over het spel van zijn team. "Het was behoorlijk slecht," aldus Deijl. "We hadden een plan, maar dat werkte voor geen meter en kon na twintig minuten de prullenbak in. We wilden Feyenoord aan één kant van het veld houden, maar ze waren te behendig op hun eigen helft. Bovendien gaven we de goals veel te makkelijk weg. Maar eerlijk is eerlijk, Feyenoord was erg comfortabel aan de bal. We hebben ze geen moment echt onder druk kunnen zetten. Ze waren twee, misschien wel drie klassen beter dan wij."

Eric Llansana: "Beter dan Ajax"

Ook Eric Llansana, voormalig speler uit de jeugdopleiding van Ajax, was onder de indruk van het spel van Feyenoord. "Complimenten aan Feyenoord, ik vond ze heel goed spelen," zei Llansana. "Ik vond het niet eens een off-day van ons, we hebben gewoon geen moment in de wedstrijd kunnen komen. Ze waren zelfs beter dan Ajax. We kregen geen druk op hun middenvelders en daar kwamen de problemen vandaan. We probeerden van alles, maar niets werkte."

Programma Feyenoord

Wellenreuther pakt 50 jaar record
Duurste Nederlandse voetballers