Tadić over toekomst bij Ajax: "We hebben een goed plan nodig, het project moet kloppen"

Dušan Tadić kan niet met zekerheid zeggen of hij ook volgend seizoen nog speler van Ajax is. De Servische aanvoerder miste het afgelopen jaar een duidelijke visie bij de club uit de hoofdstad, dat volgens Tadić een goed plan nodig heeft.

"Ik ben hier gekomen om bekers te winnen. We hebben echt een goed plan en een sterk Ajax nodig. Het project moet kloppen", stelt Tadić in gesprek met de NOS. "Fysiek voel ik me heel goed. Dat is het belangrijkste. Ik zal altijd spelen om mijn team te helpen".

"En daarna zullen we zien wat er gaat gebeuren. Voetbal is onvoorspelbaar, je weet het nooit", vervolgt de inmiddels 34-jarige aanvaller. "Ik wil voetballen zolang mijn lichaam naar me luistert. En het lichaam luistert op dit moment heel goed naar me. Ik moet daarnaast hongerig blijven. Dat is ook een van de belangrijkste dingen. Als je dat niet meer hebt..."

Hoewel Tadić een minder seizoen doormaakt, kan hij desondanks prima statistieken overleggen. De aanvaller speelde deze voetbaljaargang tot nu toe 41 officiële wedstrijden voor Ajax, waarin hij elf keer tot scoren kwam en twintig assists gaf.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers