Ajax en Bayern München het niet eens; Gravenberch ziet mogelijk contract uit

Al maanden lijkt het erop dat Ajax-middenvelder Ryan Gravenberch de overstap gaat maken richting Bayern München. Echter is de kans momenteel groot dat de 19-jarige toch blijft in Amsterdam. De Duitse club heeft volgens De Telegraaf een bedrag over van 23 miljoen euro inclusief bonussen, maar vraagt Ajax minimaal 30 miljoen euro voor de middenvelder. Gravenberch heeft een contract in Amsterdam tot 2023, waardoor het er nu op lijkt dat de 10-voudig international Ajax volgende zomer gratis gaat verlaten.

De Duitse topclub heeft bij Ajax een bod neergelegd van zeventien miljoen euro, die met bonussen kunnen oplopen tot een extra zes miljoen euro. Dit is in principe minder dan Bayern eerst bereid was om te betalen, dat ging toen namelijk om een bedrag van vijftien miljoen euro en een bonusbedrag van tien miljoen euro. Financieel directeur Susan Lenderink en technisch manager Gerry Hamstra blijven echter volhouden aan 30 miljoen euro.

Mocht Ajax de vraagprijs niet verlagen is de kans dat Gravenberch zijn contract uitziet groot. De middenvelder vindt zelf dat een bedrag van 23 miljoen gepast is voor een speler waarvan zijn contract volgende zomer afloopt. Verder blijft Bayern de favoriete bestemming van Gravenberch zelf.

Eerder in deze transfersaga kwam al naar buiten dat zaakwaarnemer Mino Raiola een mondeling akkoord had met Bayern. Het is afwachten of Ajax zich uiteindelijk overgeeft en hem laat gaan voor een lager bedrag dan 30 miljoen euro, of dat de middenvelder gratis de deur uitgaat.