Van Gaal spreekt zijn mond voorbij: 'Ho, nou zeg ik te veel, potverdomme'

Ondanks zijn wissel na 45 minuten in de wedstrijd tegen Noorwegen, mag Steven Berghuis zich nog een keer bewijzen tegen Montenegro. Bondscoach Louis van Gaal sprak namelijk zijn mond voorbij, vrijdagmiddag op de persconferentie. Dit was overigens niet het enige was Van Gaal verklapte.

Steven Berghuis

In het Philips Stadion speelt Oranje zaterdagavond tegen de nationale ploeg van Montenegro. Berghuis heeft dan wederom weer een basisplaats. De buitenspeler van Ajax werd tegen Erling Haaland en consorten na één helft al gewisseld. Van Gaal geeft hem zondag weer een kans: "Ik heb met hem gesproken en aangegeven wat hij misschien beter zou kunnen doen, en wat hij misschien moet laten", zegt Van Gaal op de persconferentie in Zeist. 

'Potverdomme'

"Maar ik heb ook aangegeven: de manier waarop Jurriën Timber de rechtsbackpositie invulde, hielp hem niet. En daardoor geef ik hem nog een kans", aldus de bondscoach. Die daarmee zijn mond voorbijpraatte: "Ho, nou ik zeg te veel. Potverdomme." Van Gaal heeft een hoge pet op van Berghuis: "In mijn ogen is hij onze beste rechterspits op de Nederlandse en buitenlandse velden."

Denzel Dumfries

Hoewel Van Gaal weinig los wilde laten over de opstelling van zondag, verklapte hij nog meer. Ook Denzel Dumfries gaat waarschijnlijk aan de aftrap verschijnen: "Ik denk dat hij er klaar voor is. Dumfries is een speler die een natuurlijke conditie heeft. Hij heeft corona gehad en binnen een week speelde hij al. Kan je die ook alvast invullen hè. Geweldige persconferentie. De opstelling is alweer bekend!"

Onbekend is nog of Virgil van Dijk of Matthijs de Ligt naast Stefan de Vrij in de verdediging zal staan zondag. 

Feyenoord-doelman vertrekt