'Ziggo Sport aan de haal met Ligue 1'

Ziggo Sport lijkt het aankomende seizoen de wedstrijden uit de Ligue 1 uit te zenden. Eerder raakte de televisiezender nog de licenties van de Formule 1 en Premier League kwijt. Nu lijkt het wel met een nieuwe voetbalcompetitie te komen.

ziggo sport ligue 1

Voor Nederlandse fans was het lang niet mogelijk om via een aanbieder uit eigen land de Ligue 1 te volgen. Het lijkt er op dat dit binnenkort gaat veranderen. Uit onderzoek van TotaalTV blijkt dat uit de programmagegevens van Ziggo Sports er nieuwe uitzendrechten zijn verstrekt. Hieruit blijkt dat het wedstrijden uit de Ligue 1 zal uitzenden. Het lijkt al om de wedstrijden van het gloednieuwe seizoen te gaan. Zo zou de openingswedstrijd tussen AS Monaco en FC Nantes op vrijdag 6 augustus om 20.55 uur worden uitgezonden. 

Met de komst van Geroginio Wijndalum (Paris Saint-Germain), Calvin Stengs en Justin Kluivert (beiden OGC Nice) is de Ligue 1 er een aantal Nederlandse voetballers rijker. Naast de Nederlanders kent de competitie natuurlijk sterren als Neymar, Kylian Mbappé, Gianluigi Donnarumma, Wissam Ben Yedder en Eduardo Camavinga.

Naast de Ligue 1 zendt Ziggo Sport al de Premier League, LaLiga, Serie A, Jupilier Pro League en de Champions League uit.