Voorbeschouwing AS Monaco-PSV

PSV speelt donderdagavond een belangrijke wedstrijd tegen AS Monaco. De ploeg van Roger Schmidt heeft een overwinning nodig, want bij een nederlaag dreigt uitschakeling in de Europa League. De Monegasken zijn koploper in groep B.

Onderling resultaat

In de heenwedstrijd in Eindhoven werd met 1-2 verloren tegen AS Monaco. Sofiane Diop maakte in de slotfase van het duel de 1-2. De ploeg van Roger Schmidt speelde een goede wedstrijd, maar het ontbrak aan creativiteit en effectiviteit. In de tweede helft kwamen de bezoekers slechts twee keer in de zestien van PSV, maar dat bleek genoeg voor een overwinning.

Huidige vorm

PSV heeft in de Europa League één keer gewonnen van Sturm Graz, een keer verloren van AS Monaco en ze kwamen niet verder dan een remise tegen Real Sociedad. De ploeg van Niko Kovač won van Sturm Graz en PSV, maar speelde gelijk tegen Real Sociedad. Afgelopen weekend wonnen de Eindhovenaren met 5-2 van FC Twente, maar de Monegaskische club kende een slechte generale door met 2-0 te verliezen op bezoek bij Brest.

Blessures

Cody Gakpo, Noni Madueke, Ryan Thomas en Ritsu Doan gaan naar alle waarschijnlijkheid niet mee naar de return. Aan de kant van de thuisploeg zijn Cesc Fábregas en Jean Marcelin niet inzetbaar.