Oranje wint eerste groepswedstrijd tegen Oekraïne (3-2)

In een doelpuntrijke wedstrijd heeft Oranje met 3-2 gewonnen van Oekraïne. PSV'er Denzel Dumfries maakte het winnende doelpunt.

In de eerste helft had de ploeg van Frank de Boer de beste kansen. Echter was Oekraïne-doelman Heorhii Bushchan de grootste plaag voor Oranje. In de tweede helft begon het spektakel en werden er vijf doelpunten gemaakt. Oranje sluit zo aan bij koploper Oostenrijk dat eerder op zondag met 3-1 won van Noord-Macedonië.

Doelpuntrijke tweede helft

In de tweede helft vielen de doelpunten pas. Vlak na de pauze opende Wijnaldum de score met een afvallende bal in de kruising. Niet veel later verdubbelde Weghorst de score. Een overwinning van Oranje leek in de maak, totdat Oekraïne ineens op stoom kwam. In vijf minuten tijd werd Maarten Stekelenburg twee keer verslagen. Nederland leek een flinke klap te krijgen, maar Denzel Dumfries maakte uiteindelijk de winnende in de slotfase.