De Roon begrijpt discussie over zijn plek in Oranje: "Aanvallend heb je meer aan Van de Beek" (VIDEO)

Marten de Roon begrijpt de discussie rond zijn positite in Oranje. De middenvelder is onder bondscoach Ronald Koeman verzekerd van een plekje in het elftal, maar veel supporters zien liever Donny van de Beek. De Roon geeft toe dat de Ajacied aanvallend over meer kwaliteit beschikt. 

Maar De Roon speelt. Niet gek dus dat hij heel blij is met Koeman. "Ik ben wel blij met hem als coach", zegt de voetballer van Atalanta Bergamo in Veronica Inside. "Ik ben er met hem er een beetje bijgekomen bij het Nederlands elftal. In het begin speelde ik niet gelijk, maar daarna heb ik heel veel kansen heb gehad om te spelen. Ik denk dat ik op een bepaalde manier wel van waarde kan zijn voor het team, dat zal de ene keer meer zijn dan de andere keer."

"Discussie mag er altijd zijn"

De Roon begrijpt wel dat er discussie is over wie moet spelen op het middenveld. "Ik snap ook wel dat de discussie er soms is om bijvoorbeeld Donny van de Beek of Davy Pröpper, met wat meer aanvallend voetbal, te laten spelen", gaat De Roon verder, die zelf denk dat hij voor evenwicht zorgt naast Frenkie de Jong en Georginio Wijnaldum. "Als je aanvallender wil spelen heb je aan die jongens misschien meer dan aan mij. Die discussie is er altijd en die mag er ook altijd zijn."