Feestje! De jarigen van 4 januari: Promes, Kroos en meer

In de voetbalwereld gebeurt altijd wel iets. Zo zijn er vandaag, op 4 januari 2017, ook weer een aantal (oud-)voetballers die hun verjaardag vieren. Van harte gefeliciteerd! 

Quincy Promes (1992, 25 jaar) - Promes verruilde in 2008 de jeugdopleiding van Ajax voor die van HFC Haarlem, maar toen deze club failliet ging, moest hij vertrekken. Hij ging naar FC Twente, waar hij aansloot bij de A1. Met Jong FC Twente werd Promes kampioen van de Beloften Eredivisie en won hij de Super Cup.

In 2012 maakte hij zijn debuut voor het eerste elftal van de Enschedese voetbalclub, maar daar speelde hij in zijn eerste seizoen maar drie duels. Promes werd daarna uitgeleend aan Go Ahead Eagles, waar hij de Gouden Stier won voor 'Jupiler League Talent van het Jaar'. Daarna ging hij terug naar Enschede, waar hij in iets meer dan dertig duels elf keer scoorde. 

Na zijn carrière in de Eredivisie en Jupiler League vertrok Promes naar het verre Moskou, waar hij speelt voor Spartak. Voor maximaal vijftien miljoen euro vertrok de vleugelaanvaller naar Rusland. Direct na zijn transfer, in september 2014, maakte Promes zijn eerste én tweede doelpunt voor de ploeg. De aanvaller speelde inmiddels vijftien duels voor Oranje.

Andere jarigen van vandaag zijn:

Toni Kroos (1990, 27 jaar) - De Duitse Kroos vertrok in 2014 voor 25 miljoen (!) euro van FC Bayern München naar Real Madrid. De middenvelder tekende voor zes jaar bij de Madrilenen. In München speelde Kroos maar liefst 130 wedstrijden en ook voor het Duitse elftal kwam hij al meer dan 70 keer in actie. Hij won twee keer de Champions League en werd in 2014 Wereldkampioen met zijn nationale ploeg.

Kees van Wonderen (1969, 48 jaar) - Voormalig voetballer Van Wonderen begon zijn voetbalcarrière in de jeugd bij VV Bennekom, maar vertrok later naar de profs van NEC. Daar maakte hij als verdediger 26 doelpunten in 99 wedstrijden. Later speelde Wonderboy nog voor NAC en Feyenoord. Voor de club uit Rotterdam kwam hij 203 keer in actie, waarna hij in 2004 stopte met voetballen. Tegenwoordig is Van Wonderen coach van Oranje Onder 17.

James Milner (1986, 31 jaar) - De Engelse middenvelder James Milner kwam uit de jeugd van Leeds United en speelde daarna voor Swindon Town, Aston Villa, en Newcastle. Zijn langste periode bracht hij door bij Manchester City, waar hij 147 wedstrijden speelde. In de zomer van 2015 vertrok hij transfervrij naar Liverpool. Milner speelde tussen augustus 2009 en juni 2016 voor het nationale team van Engeland. Hij speelde 61 keer en wist één keer het net te vinden.