Oud-trainer Feyenoord fileert collega: “Sorry meneer Priske"

Oud-trainer Rob Jacobs is niet bepaald tevreden over de prestaties van Feyenoord onder Brian Priske. In een interview met RTV Rijnmond uit de 80-jarige Jacobs harde kritiek op de Deense coach. Volgens Jacobs ontbreekt het Feyenoord momenteel aan een solide basis, wat een bedreiging vormt voor de ambities van de club.

Waarom is Jacobs niet enthousiast over Feyenoords start?

Jacobs zegt zonder aarzelen dat hij niet enthousiast is over de prestaties van Feyenoord. “Ik wil dat graag zijn, want ik weet hoe belangrijk het is voor de club om Champions League-voetbal te halen. Dat betekent 40 miljoen euro, gegarandeerd. Maar als ik nu zie hoe ver ze daarvan verwijderd zijn, dan doet dat pijn,” aldus de oud-trainer.

De oorzaak ligt volgens Jacobs bij de manier waarop Priske het team heeft opgebouwd. “Je begint een project door een stevig fundament neer te zetten. Op dat fundament bouw je jouw systeem en trainingssessies. Maar Priske is gestart met het dak, zonder eerst een degelijke basis te leggen. Dan mis je het fundament,” legt Jacobs uit.

Wat gaat er volgens Jacobs mis bij Priske?

Jacobs heeft moeite met hoe Priske zijn taak als trainer heeft aangepakt. Volgens hem is Priske te snel zijn eigen weg gegaan zonder zich te verdiepen in de situatie bij Feyenoord. “Toen ik zelf bij Feyenoord aan de slag ging in 88/89, nam ik contact op met mijn voorganger. Dat doe je gewoon, je wilt toch weten hoe de zaken ervoor staan?” Jacobs gelooft dat Priske een verkeerde inschatting maakte door zijn voorganger niet te raadplegen.

Welke speler maakt wel indruk op Jacobs?

Jacobs ziet weinig spelers die op dit moment goed presteren bij Feyenoord. Eén speler springt er volgens hem wel positief uit: Hwang. “We zijn nu vier maanden bezig en er is er maar één die goed voetbalt, en dat is Hwang. Hij komt van ver, maar ik ben fan. Die jongen doet alles goed,” zegt Jacobs enthousiast.

Jacobs’ bewondering voor Hwang lijkt groot. Hij ziet in de Koreaanse middenvelder een lichtpuntje te midden van de tegenslagen. Volgens hem kan Hwang niet meer verkeerd doen en vormt hij de uitzondering in het team.

Wat kan Priske volgens Jacobs beter doen?

Rob Jacobs benadrukt dat Priske de aansluiting met de clubhistorie en zijn voorganger niet heeft gezocht. “Sorry meneer Priske, maar ik moest het even kwijt,” besluit Jacobs. “Ik spreek hiermee volgens mij voor veel supporters. Als nieuwe trainer moet je de clubcultuur respecteren en voortbouwen op wat er al is. Het lijkt erop dat Priske daar onvoldoende rekening mee heeft gehouden.”

Feyenoord hervat zaterdag 19 oktober na de interlandbreak de competitie met een uitwedstrijd bij Go Ahead Eagles; programma Feyenoord.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers