Tadic mist Ajax nog altijd: "Ajax is onderdeel van mij en zal dat altijd blijven"

Dusan Tadic won donderdagavond met Fenerbahçe SK met ruime cijfers van FC Twente. De Turken hadden even nodig om in hun spel te komen, maar na negentig minuten stond er een 5-1 stand op het scorebord. Ajax zegevierde niet veel later in Bulgarije, dat werd 1-4, en daar was de Serviër ook enorm blij mee.

"Nice", zegt een glimlachende Tadic als hij de uitslag van de Amsterdammers hoort. Het vertrek van deze zomer was nogal stormachtig en na alle gloriejaren is dat ook een schok voor de huidige catain in Turkije. "Natuurlijk mis ik Ajax. Ajax is onderdeel van mij en zal dat altijd blijven. De club zal altijd in mijn hart blijven. Overal waar ik ga, zal ik mijn Ajax-speelstijl en filosofie met me meenemen. Natuurlijk mis ik het, maar zo is voetbal. Soms moeten we een andere stap maken", zegt hij vol trots. 

Na een gesprek met Sven Mislintat, dat de Serviër graag wilde voeren over de kwaliteit van de selectie, bleek dat het de beste optie was om uit elkaar te gaan. Uiteindelijk kreeg de 'MvP' nog een waardig afscheid bij de club waar hij op een haar na de UEFA Champions League-finale misliep. "Ajax zal altijd een van de beste clubs in Europa blijven. Natuurlijk hebben ze wat tijd nodig om iets nieuws te ontwikkelen", vervolgt Tadic.

Er zijn veel spelers vertrokken, zowel dit jaar als vorig jaar. Ze hebben tijd nodig, wat moeilijk is bij Ajax. Ik hoop dat ze het goed gaan doen, ik kruis mijn vingers en moedig ze aan", besluit hij voor de camera van Veronica.