Zwarthandel in tickets voor Klassieker in beker: Feyenoord waarschuwt supporters

Feyenoord heeft supporters gewaarschuwd die via een onofficiële weg aan kaartjes willen komen voor het bekerduel met Ajax. Er is namelijk sprake van zwarthandel in de tickets en de club heeft om die reden al zo'n honderd kaarten geblokkeerd. Dat laat Feyenoord in een officiële verklaring op de eigen website weten.

"Op diverse websites bieden supporters die in het bezit zijn van een kaart, hun toegangsbewijs voor de halve finale aan tegen woekerprijzen. Feyenoord kan geen enkele verantwoordelijkheid dragen als supporters door zwarthandel gedupeerd worden", zo maakt de club de supporters attent. Feyenoord blijft de komende dagen actief om deze manier van online adverteren te checken en eventueel kaarten te blokkeren.

Enorme straffen

Het doorverkopen van toegangsbewijzen is niet toegestaan. Dat valt onder 'commerciële doeleinden'. Personen die zich schuldig maken aan het zwart verhandelen van tickets lopen het risico op een landelijk stadionverbod van achttien maanden en een boete van 450 euro. De wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax vindt komende woensdag in de Kuip plaats.