Gaat een gretig Ajax het tij keren in de Champions League? Dit zijn vijf redenen waarom Ajax wint van Napoli!

Ajax neemt het dinsdagavond in de groepsfase van de Champions League op tegen de koloper uit Poule A: Napoli. De Amsterdammers begonnen hun Europese avontuur voortvarend, maar liepen tegen een verliespartij aan in Liverpool. De thuiswedstrijd tegen Napoli is een belangrijke om in de race te blijven voor overwintering in de Champions League. Dit zijn vijf redenen waarom Ajax de drie punten pakt tegen Napoli.

Advertorial. Wat kost gokken jou? Speel bewust, 18+

Ajax wil einde maken aan slechte reeks

De Amsterdammers wonnen voor het laatst op 10 september tegen SC Heerenveen. Hierna volgde twee verliespartijen tegen respectievelijk Liverpool en AZ en na de interlandbreak het gelijke spel tegen Go Ahead Eagles. Trainer Alfred Schreuder ziet geen reden tot paniek en heeft vertrouwen in zijn team tegen Napoli. De spelers zullen in ieder geval gebrand zijn om het tij te keren en een einde te maken aan de slechte reeks die de Amsterdammers momenteel kennen.

Ajax wint in de Champions League van Napoli (2.28)

Dusan Tadic doet er alles aan om te scoren

Dusan Tadic gold de voorgaande seizoenen als absolute sterkhouder aan Amsterdamse zijde. Dit seizoen stokt de motor bij de aanvoerder van Ajax in ieder geval qua doelpuntenproductie. De Serviër kwam dit seizoen nog niet tot scoren voor Ajax, terwijl hij bijna geen minuut mistte. In de Eredivisie staat de teller inmiddels wel op zes assists, maar in de Champions League was Tadic nog niet direct betrokken bij een doelpunt. De Serviër kennende, zal hij alles op alles zetten om zijn naam op het scorebord te zetten en te winnen met Ajax.

Dusan Tadic scoort voor Ajax tegen Napoli (3.15)

Ajax het meeste aan de bal dit seizoen

Ajax staat bekend als voetballende, aanvallend ingestelde ploeg en dat blijkt ook wel uit de statistieken. Verdeeld over elf wedstrijden had Ajax gemiddeld bijna 65% balbezit per wedstrijd. De Amsterdammers werden alleen tegen Liverpool overklast in balbezit, maar de overige tien wedstrijden was de ploeg van Alfred Schreuder vaker aan de bal. Zeven van die tien wedstrijden werden gewonnen, dus dat is een mooie statistiek die in het voordeel spreekt voor de Amsterdammers.

Ajax heeft meer dan 57,5% balbezit tegen Napoli (2.20)

Napoli mist hun spits in Amsterdam

In de zomer van 2020 betaalde Napoli 75 miljoen euro voor Victor Osimhen. De Nigeriaan wordt gezien als een van de belangrijkste spelers voor de Italianen en kwam in 68 wedstrijden voor Napoli al tot 30 goals. Een voordeel voor Ajax is dat de spits ontbreekt wegens een blessure aan zijn dijbeen. Een gevaar minder dus voor het doel van Remko Pasveer.

Ajax wint en krijgt geen goal tegen in eigen huis tegen Napoli (4.80)

Mohammed Kudus effectief in de Champions League

Alfred Schreuder deed een gouden omzetting voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Rangers FC toen hij Mohammed Kudus als spits opstelde. De Ghanees gooide hoge ogen met één goal en assists tegen de Schotten en scoorde op Anfield Road tegen Liverpool opnieuw. Kudus loopt momenteel één-op-één in de Champions League. Lukt het de Ghanese smaakmaker opnieuw om te scoren?

Mohammed Kudus scoort tegen Napoli (2.80)

Ajax Napoli Champions League