Arnesen geeft update: "Optie is niets waard als we er met Dessers niet uitkomen"

Feyenoord-directeur Frank Arnesen is de aangewezen persoon die komende zomer de selectie van Feyenoord moet bewaken en uitbreiden voor volgend seizoen. Na het succesvolle Europese jaar zijn er een aantal spelers die op het lijstje van buitenlandse clubs zijn verschenen. De Deen geeft een update over Senesi en Dessers.

Cyriel Dessers is één van de smaakmakers van Feyenoord afgelopen seizoen. De Nigeriaanse Belg groeide uit tot cultheld, mister 90+2 en vervolgens tot vaste basisklant. De aanvaller maakte dit seizoen twintig doelpunten in dienst van de Stadionclub en werd met tien doelpunten in de UEFA Conference League topscorer van de nieuwe Europese competitie. 

De club uit Rotterdam-Zuid wist een optie tot koop op te laten nemen in het huurcontract en daardoor leek het erop dat niets een langer verblijf van Dessers in de weg ging staan, maar nu is er wel een obstakel. De twee partijen komen niet overeen over het salaris, want de transfersom staat al vast op vier miljoen euro. "Die optie is niets waard als we er met Dessers zelf niet uitkomen", aldus Arnesen.

Senesi

Ook voor Marcos Senesi is Europese interesse. De Argentijnse verdediger heeft zijn derde seizoen in de Eredivisie achter de rug en lijkt klaar te zijn voor een buitenlands avontuur. Een transfer ligt in de lijn der verwachting, maar Arnesen laat weten dat de Rotterdammers een eenzijdige optie hebben om de 25-jarige linkspoot tot 2024 vast te laten leggen.

De toekomst zal uitwijzen of die optie daadwerkelijk gelicht gaat worden, Voor Senesi staat de komende week in het teken van een interland, want hij mag zijn huid duur verkopen tijdens een internationale wedstrijd met Argentinië. Hij speelt met de Zuid-Amerikaanse kampioen tegen Europees Kampioen Italië. 

Feyenoord-doelman vertrekt