Waarom de verkoop van Gakpo en Madueke een vermomde zegen is voor Van Nistelrooy

Cody Gakpo en Noni Madueke vertrokken de afgelopen transferperiode voor recordbedragen naar de Premier League. Sportief gezien is PSV er daardoor hard op achteruit gegaan, Gakpo was in de eerste seizoenshelft namelijk al goed voor 9 doelpunten en 12 assists in 14 wedstrijden. Toch is het vertrek van de sterspelers voor Ruud van Nistelrooy een zegen in vermoming, dit is waarom.

"Dit is voor PSV het maximaal haalbare", stelde Van Nistelrooy enkele dagen voor het duel met NEC Nijmegen deze maand. De trainer van de Eindhovenaren zegt dat dat voor een groot deel komt door het vertrek van Madueke en Gakpo: "Als je dat niet meeneemt, leef je niet in de realiteit denk ik." Op die manier gebruikt Van Nistelrooy de transfers als excuus voor de matige resultaten van zijn PSV. Andere redenen die Van Nistelrooy noemt zijn de onrust binnen de club, bijvoorbeeld na het vertrek van John de Jong. "Ik merk nu wel dat er meer rust is nu Earnest Stewart er is."

Maar hebben de vertrekken van Madueke echt zoveel impact gehad, of is dit slechts een voor de hand liggend excuus dat Van Nistelrooy gebruikt? Gakpo vertrok op 1 januari naar Liverpool, Madueke volgde bijna 3 weken later op 20 januari naar Chelsea. Voor die tijd had PSV 16 wedstrijden gespeeld. Daarvan werden 10 wedstrijden gewonnen, 2 gelijkgespeeld en 4 verloren. Nu heeft PSV 28 wedstrijden gespeeld: 18 keer winst, 5 keer gelijk en 3 keer verloren. 

Heeft het vertrek van Gakpo en Madueke dan wel het effect waar Van Nistelrooy op oogt? 

Ook interessant