Voorbeschouwing Feyenoord - PEC Zwolle: Rotterdams basisdebuut, meespelen buitenspelers onzeker

Feyenoord neemt op tegen PEC Zwolle in de KNVB Beker. Arne Slot gaf woensdagmiddag op de persconferentie alvast twee namen prijs voor de basisopstelling. Justin Bijlow en Mats Wieffer zijn zeker van een basisplek. 

In tegenstelling tot collega Ruud van Nistelrooij kiest Slot dus wel voor zijn eerste doelman in het bekertoernooi. PSV begon tegen Sparta Rotterdam met Joël Drommel onder de lat, die er bij de treffer van de Rotterdammers niet goed uit zag. De oefenmeester van Feyenoord vindt oefenwedstrijden meer geschikt om andere keepers een kans onder de lat te geven. 'Stel we gaan een paar rondes verder, dan moet ik elke keer een keeper opstellen die helemaal geen wedstrijdritme heeft. Dan vind ik niet dat je het best mogelijke elftal opstelt.'

Zomeraankoop Mats Wieffer mag zich gaan klaarmaken voor zijn eerste officiële basisplaats. 'Hij maakt zich het tempo van Feyenoord steeds meer eigen en ziet oplossingen in de kleine ruimte', vindt Slot. Wieffer kwam tot dusver, mede door blessures, pas tot elf invalbeurten. Javairô Dilrosun en Igor Paixão zijn nog onzekerheden voor het bekerduel. Het tweetal viel zondag geblesseerd uit tegen FC Utrecht (1-1).

PEC Zwolle zal met enig vertrouwen afreizen naar De Kuip. De ploeg uit Overijssel pakte dit weekend de periodetitel en verzekerde zich op deze manier alvast van een eventuele nacompetitie voor promotie naar de Eredivisie. PEC heeft nog een achterstand van drie punten op koploper Heracles, maar wel een wedstrijd minder gespeeld. De laatste keer dat Feyenoord en PEC tegenover elkaar stonden was in maart van vorig jaar. De Rotterdammers wisten nipt te winnen met 1-2 op bezoek in Zwolle. Luis Sinisterra en Cyriel Dessers zorgden destijds voor de doelpunten aan de kant van de gasten.