Voormalig bondscoach tipt Koeman: "Als je een basisplaats hebt bij Feyenoord, waarom zou je dan niet in aanmerking komen?"

De ontwikkeling van Feyenoorder Mats Wieffer is Bert van Marwijk niet ontgaan en hij is van mening dat de middenvelder een kans moet krijgen in het Nederlands elftal. Veel analisten noemen het 'te vroeg', maar Wieffer is wél opgenomen in de voorselectie van Oranje.

Na een rustig begin heeft Arne Slot inmiddels een basisplaats aan de middenvelder gegeven en Koeman raakte onder de indruk van zijn spel. "Als je goed genoeg bent, waarom zou je dan moeten wachten? Ik haalde Kevin Strootman ooit bij Oranje, toen hij ook maar kort in de Eredivisie speelde en we weten allemaal hoe het hem is vergaan", aldus Van Marwijk in gesprek met Voetbal International.

Daarnaast pleit hij ook om meer aandacht te besteden aan spelers uit de Keuken Kampioen Divisie, want volgens de ex-bondscoach komen daar veel talenten vandaan.  "Ik heb altijd gezegd dat je de Keuken Kampioen Divisie serieus moet volgen, er komen toch steeds weer goede spelers vandaan. Je hebt drie type spelers: de groep die een stap hogerop zet en tijd nodig heeft, jongens die er niks van bakken en voetballers die meteen aanhaken bij dat hogere tempo. Wieffer behoort tot die laatste categorie, tenminste, dat baseer ik op de wedstrijden die ik hem heb zien spelen tegen Ajax, PSV, FC Twente en AZ", besluit hij.

Feyenoord-doelman vertrekt