De voorbereiding van Feyenoord, Ajax & PSV op een rijtje!

De voorbereiding van Feyenoord, Ajax & PSV op een rijtje!

Het Eredivisie seizoen 2016/17 is pas net afgelopen, maar de clubs zijn nu al druk bezig met het regelen van de voorbereiding op aankomend seizoen. Hoe ziet de voorbereiding eruit van de traditionele top-3: Ajax, Feyenoord en PSV? Check het schema hieronder!

Feyenoord

We beginnen bij de Feyenoord. In tegenstelling tot Ajax en PSV hoeven de Rotterdammers geen kwalificatiewedstrijden te spelen voor de Europese toernooien. Als landskampioen is Feyenoord al zeker van deelname aan de groepsfase van de Champions League. De eerste training van Feyenoord staat gepland op 3 juli. Er staat nog geen oefenwedstrijd in de agenda. Over de open dag van Feyenoord is ook nog niets bekend. De landskampioen trapt op 5 augustus het Nederlandse voetbalseizoen af met de strijd om de Johan Cruijff Schaal. In deze wedstrijd speelt de Rotterdamse landskampioen tegen bekerwinnaar Vitesse. In het weekend van 11, 12 & 13 augustus start Feyenoord met de competitie. Het speelschema maakt de KNVB eind juni bekend.

3 juli: Eerste training

15 juli: Oefenwedstrijd SDC Putten-Feyenoord (14.30 uur)

16 juli: Open Dag

5 augustus: Strijd om de Johan Cruijff schaal

11, 12 of 13 augustus: Eerste competitiewedstrijd Feyenoord

Een goed gevulde Kuip bij de eerste training van Feyenoord begin vorig seizoen!

Ajax

Dan door naar Ajax. Op 29 juni wordt de eerste training afgewerkt. Op 8 juli staat de eerste oefenwedstrijd op het programma. Door een 2e plek in de Eredivisie en de Europa League is Ajax gedoemd tot het spelen van voorrondes voor de groepsfase van de Champions League. Op 14 juli is de loting van de 3e voorronde van de Champions League. Op 25/26 juli is het heenduel. Op 29 juli, een paar dagen na het heenduel, is de open dag van Ajax. Op 1/2 augustus staat de return van de voorronde gepland. In het weekend van 11, 12 & 13 augustus start Ajax met de competitie.

29 juni: Eerste training

8 juli: Eerste oefenwedstrijd tegen Werder Bremen

11 juli:  Oefenduel Rijnsburgse Boys-Ajax (19.30(

14 juli: Loting 3e voorronde Champions League

25/26 juli: Heenduel 3e voorronde Champions League

29 juli: Open dag

1/2 augustus: Return 3e voorronde Champions League

11, 12 of 13 augustus: Eerste competitiewedstrijd Ajax

De Open Dag van Ajax was vorig jaar een succes!

PSV

Na een teleurstellende 3e plaats voor de Eindhovenaren in de Eredivisie willen ze dit jaar het graag anders doen. De eerste training van PSV vindt plaats op 3 juli. Traditiegetrouw speelde PSV de oefencampagne tegen verschillende amateurclubs, maar daar komt dit jaar een einde aan. De club uit de lichtstad heeft de eerste oefenwedstrijd op 8 juli tegen RKC Waalwijk gepland. Over de open dag is nog niets bekend. Op 14 juli is de loting voor de 3e voorronde van de Europa League. Op 27 juli wordt de heenwedstrijd gespeeld en op 3 augustus de return. In het weekend van 11, 12 & 13 augustus start PSV met de competitie.

3 juli: Eerste training

8 juli: Eerste oefenwedstrijd tegen RKC Waalwijk

14 juli: Loting 3e voorronde Europa League

27 juli: Heenduel 3e voorronde Europa League

3 augustus: Return 3e voorronde Europa League

11, 12 of 13 augustus: Eerste competitiewedstrijd PSV

Open dag nog niet bekend

Een sfeervolle eerste training van PSV vorig seizoen. Dit jaar weer?