Wint Oranje eindelijk weer eens van Italië? TOTO denkt van wel, prachtige quoteringen!

Het Nederlands elftal won vrijdag met 1-0 van Polen en speelt maandagavond in de Johan Cruijff ArenA tegen Italië, een affiche om je vingers bij af te likken natuurlijk. Laten we hopen dat de geschiedenis zich niet herhaalt, want tegen weinig landen presteert Oranje zo slecht als tegen Italië. Van de 21 duels met La Squadra Azzurra gingen er slechts drie gewonnen. Toch denkt TOTO dat het Nederlands elftal maandag wél gaat winnen. Weet jij het beter dan Koning TOTO Andy van der Meijde? Kom dan maar!

Historie Nederland - Italië 

De geschiedenis tegen Italië is dus niet best. Negen keer wonnen de Italianen, negen keer werd het gelijk en het Nederlands elftal won dus slechts drie keer. De laatste interland van betekenis tussen beide landen ging echter wél naar het Nederlands elftal, want op het EK 2008 won de ploeg van toenmalig bondscoach Marco van Basten met 3-0 van Italië. In de vijf daaropvolgende interlands met Italië won Nederland niet één keer, maar dat waren allemaal oefenwedstrijden. Wat echter wél hoop biedt: zes keer troffen beide landen elkaar in een interland die ergens om ging en slechts één keer won Italië in de reguliere speeltijd. Maandag staat er wel degelijk wat op het spel, want het duel wordt afgewerkt in de Nations League. Na twaalf jaar is dit dus weer de eerste confrontatie met de Italianen die écht ergens om gaat. Staat Oranje er, net als in 2008, als het moet? 

Nederland wint van Italië (quotering van 2,14 euro)

Nederland wint de eerste of tweede helft (quotering van 1,61 euro)

Galavoorstelling Oranje tegen Italië op EK 2008, maandag weer? (TEKST GAAT VERDER ONDER VIDEO)

Maakt Memphis Depay opnieuw het verschil?

Memphis Depay is na een zware knieblessure eindelijk weer terug, en hoe! De aanvalsleider van het Nederlands elftal pakt direct zijn oude niveau weer op, want tegen Polen was hij één van de uitblinkers bij Oranje. Bovendien scoorde hij in de Champions League in de achtste finale met een panenka tegen Juventus en in de eerste competitietreffer van Olympique Lyon tegen Dijon produceerde Memphis een hattrick en gaf hij een assist. Niet verkeerd.

Dat het EK met een jaar is uitgesteld, kwam Memphis en het Nederlands elftal daarom niet eens zo slecht uit, want hoe belangrijk de 26-jarige aanvaller voor Oranje is, bewees hij wel onder Ronald Koeman. Sinds zijn aanstelling scoorde Memphis elf keer en gaf hij twaalf assists in twintig interlands. Neemt hij het Nederlands elftal ook onder interim-bondscoach Dwight Lodeweges op sleeptouw? Tegen Polen blonk hij uit, maar scoorde hij niet. Nu wel?

Memphis Depay scoort tegen Italië (quotering van 2,80 euro)

Memphis Depay maakt eerste doelpunt (quotering van 5,75 euro)

Memphis Depay maakt laatste doelpunt (quotering van 5,75 euro)

Fraaie goal Memphis Depay tegen Dijon (TEKST GAAT VERDER ONDER VIDEO)

Oranje ijzersterke defensie

Zonder twijfel het sterkste punt van het Nederlands elftal is de verdediging. Inmiddels hebben we namelijk vier (!) centrale verdedigers bij Europese topclubs: Nathan Aké (Manchester City), Stefan de Vrij (Inter), Virgil van Dijk (Liverpool) en Matthijs de Ligt (Juventus). Hoewel De Ligt en De Vrij beiden ontbreken tegen Italië deden Joël Veltman en Nathan Aké het niet onaardig tegen Polen. Houdt de Nederlandse muur ook tegen Italië stand? Levert je een leuke quotering op!

Oranje krijgt geen tegentreffer tegen Italië (quotering van 2,64 euro)

Weet jij het beter dan Andy? Kom dan maar!