'Ajax benaderde andere hoofdtrainer, maar koos na afwijzing voor Van 't Schip'

Johan Derksen claimde in de uitzending van Vandaag Inside dat Ajax niet als eerste bij John van 't Schip uit wilde komen, maar door de afwijzing van een andere kandidaat was hij de eerstvolgende optie. Volgens De Snor ging het om Henk ten Cate.

Volgens Derksen wilden de Amsterdammers voorzichtig zijn met het benaderen van de huidige interim-manager, omdat zijn vrouw onlangs is overleden. "Ik hoorde dat Henk ten Cate eerst was benaderd, omdat Johnny van 't Schip natuurlijk in die moeilijke situatie met zijn vrouw zat. Henk heeft het niet gedaan om een hele vreemde reden. Hij gaat de rol van hoofdinspecteur spelen in een politieserie, Sleepers, voor Videoland. Tien afleveringen. Dat gaat een beetje moeilijk samen", aldus Derksen in de uitzending.

"Ik denk dat Henk ook niet zo'n zin had, want Henk heeft dit spelersmateriaal gezien en hij heeft gedacht: ik word nooit vijfde met dit zooitje", luidt het antwoord op de vraag of het serieus door zijn rol in een serie is. "Hij heeft zijn CV klaar. Als hij was mislukt bij Ajax, dan gaat dat niet ten koste van wat hij heeft gedaan", oordeelt Van der Gijp.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers