'PSV hoopt Engels talent los te weken bij Burnley'

PSV heeft zijn oog laten vallen op Conrad Jonathan Egan-Riley, melden het Eindhovens Dagblad en Voetbal International. De twintigjarige verdediger staat onder contract bij Burnley, maar komt onder manager Vincent Kompany maar weinig aan spelen toe.

Afgelopen zomer maakte Egan-Riley de overstap van Manchester City naar Burnley. Sinds zijn overstap naar Turf Moor kwam de jonge mandekker slechts drie keer binnen de lijnen. Volgens het ED en VI hoopt PSV van de uitzichtloze situatie te profiteren en Egan-Riley naar Eindhoven te halen. Als de Engelsman daadwerkelijk naar PSV vertrekt, sluit hij aan bij het beloftenelftal.

Egan-Riley staat te boek als een groot talent en heeft voor alle jeugdelftallen van Engeland gespeeld. Daarnaast heeft de jeugdopleiding van Manchester City doorlopen. Op 8 mei jongstleden maakte de centrumverdediger zijn Premier League-debuut voor The Citizens, in de thuiswedstrijd tegen Newcastle United (5-0).

VI stelt dat Jenson Seelt mogelijk in de deal wordt betrokken. De negentienjarige verdediger komt niet voor in de plannen van trainer Ruud Nistelrooij en maakt daarom zijn minuten voor Jong PSV. Naar verluidt staat Seelt op het lijstje van Burnley, dat al een bod van één miljoen euro inclusief bonussen heeft uitgebracht.