Verbeterpunt voor PSV'er: "Iets minder Joey Veerman zijn"

Joey Veerman is dit seizoen steeds meer een sterkhouder van PSV geworden. De middenvelder uit Volendam is niet meer weg te denken uit de ploeg van Ruud van Nistelrooij en heeft een belangrijk aandeel in de tweede plek van de Eindhovenaren. Zondag speelt Veerman met PSV de bekerfinale tegen Ajax. Een kans voor hem op een derde hoofdprijs.

Vorig jaar won hij de beker namelijk ook met PSV. Toen was de club uit Eindhoven met 2-1 te sterk voor de Amsterdammers. Veerman bestempelde die bekerwinst als 'de mooiste dag uit zijn leven'. Zondag kreeg hij de kans dat kunstje te herhalen.

Frustraties

In aanloop naar dat duel sprak Voetbal International met de middenvelder. Dit seizoen zette hij flinke stappen en mocht hij bijvoorbeeld voor het eerst aansluiten bij het Nederlands elftal. Dit liep echter niet zoals gehoopt. Ondanks de positieve ontwikkeling zijn er zeker nog verbeterpunten vindt Veerman zelf: "We moeten als ploeg meer met elkaar praten en ik moet daarin het voortouw nemen. Mijn probleem is: als ik iets verkeerd zie gaan, dan raak ik gefrustreerd."

"Dan wil ik nog weleens een armgebaar maken, al doe ik dat niet veel meer, maar het zit wel in mijn hoofd. Het laatste stukje is dat ik die frustratie in mijn hoofd omzet in het coachen en oppeppen van de ander", vertelt de 24-jarige Volendammer. "Misschien moet ik dan ietsje minder Joey Veerman zijn, dat begrijp ik, maar die reacties uit frustraties zitten er al zo lang in bij mij. Ik merk ook dat ik er steeds meer mee bezig ben. Met het spel voor me kan ik dat coachen zeker nog beter doen."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers