Pepi heeft geen spijt van keuze: “Zeer enthousiast en blij”

Ricardo Pepi waardeert de band met bondscoach Gregg Berhalter enorm en sprak met hem over de huidige situatie bij PSV. De aanvaller is tweede keus, omdat Luuk de Jong zijn beste Eredivisie-seizoen ooit doormaakte.

Vooralsnog zijn er géén tekenen dat de rolverdeling binnen de selectie van Peter Bosz komend seizoen gaat veranderen. Ondanks het feit dat hij genoegen moet nemen met een rol als supersub is hij tevreden met zijn keuze.

Ricardo Pepi gaat in op reserverol bij PSV

"Het was echt een geweldige zet van mij om naar PSV te komen", begint de aanvaller in gesprek met ESPN. "Als speler ben ik echt gegroeid. Ik ben zeer enthousiast en blij." De international van Team USA maakte kennis met de Eredivisie bij FC Groningen en transfereerde één jaar later naar PSV.

Hij is tevreden over zijn tijdperk in Nederland en moest even wennen aan het gigantische verschil in resultaten. "Ik had een goed seizoen bij FC Groningen achter de rug, maar we degradeerden, waardoor ik met een slecht gevoel achterbleef", zegt de Amerikaan. "Een jaar later ben je ineens landskampioen. Dus ik voel me nu precies het tegenovergestelde."

Amerikaanse bondscoach steunt PSV-spits

Hij heeft geen enkele plannen om Eindhoven te verlaten en won advies in bij de bondscoach van Amerika. "Ik heb met Gregg gesproken over mijn situatie en dat ik niet zoveel speel als ik zou willen. Hij vindt juist dat ik op de goede plek zit. Hij ziet PSV als een team dat bij de top-25 van Europa hoort. Gregg vertelt me altijd dat ik geduldig moet zijn en dat mijn kans er echt wel komt", zegt hij tot slot. Hij komt binnenkort met Amerika in actie op de CONMEBOL Copa América.

Feyenoord-doelman vertrekt