PSV versterkt zich met 'keeper op heel hoog niveau'

PSV heeft ook haar tweede zomeraanwinst binnen. Het gaat opnieuw om een doelman, ditmaal Argentijn Walter Benitez. Eerder meldde Ruud van Nistelrooy al dat de keeper gekeurd werd, maar nu is Benitez ook gepresenteerd door de Eindhovenaren. De Argentijn komt transfervrij over van OGC Nice en heeft een contract tot medio 2025 ondertekend. 

Benitez is in Eindhoven gepresenteerd als "Our new 1.91 monster on goal" en technisch directeur John de Jong is content met de komst van de 29-jarige doelman: "Walter (Benitez red.) is een zeer ervaren keeper die zich op hoog niveau en voor langere tijd heeft bewezen", vertelt De Jong. PSV volgde de Argentijn al toen hij nog in zijn geboorteland speelde. Toen men in Eindhoven wist dat zijn contract afliep, maakte PSV werk van zijn komst: "We hebben de laatste maanden er veel tijd en energie in zijn komst gestoken. Toen duidelijk was dat hij open stond voor een transfer naar PSV hebben we direct doorgepakt", aldus De Jong.

Benitez begon zijn carrière bij Quilmes in Argentinië, waar hij op 21-jarige leeftijd debuteerde. In Argentinië kwam hij tot 48 wedstrijden waarin hij zestien keer de nul wist te houden. In de zomer van 2016 maakte Benitez transfervrij de overstap naar OGC Nice. In zijn tweede seizoen groeide hij uit tot eerste keeper en afgelopen seizoen kwam de Argentijn 37 keer in actie voor de Franse club. Hij hield maar liefst veertien keer de nul en was daarin de beste doelman van de Ligue 1. Benitez wacht nog op zijn debuut voor het Argentijnse nationale team, waar hij Aston Villa-doelman Emiliano Martínez en Villareal-doelman Gerónimo Rulli voor zich heeft.

Net binnen