Van Dijk komt met update: geen EK voor Oranje-captain

Virgil van Dijk gaat definitief niet mee naar het EK van komende zomer. De Oranje-captain laat via de clubkanalen van Liverpool weten dat hij het eindtoernooi moet laten schieten.

Van Dijk liep half oktober een zware knieblessure op tijdens de competitiewedstrijd tegen Everton. De 29-jarige verdediger werd hard geraakt door doelman Jordan Pickford, die gevaarlijk uitkwam.

'Focus op Liverpool'

"Ik heb het gevoel dat het fysiek de juiste beslissing is dat ik niet naar het EK ga en de laatste fase van mijn revalidatie buiten het seizoen moet beginnen", laat de verdediger weten. "De volledige focus zal dus liggen op het voorseizoen met Liverpool en dat is een realistisch doel".

"Ik mis de kans om als aanvoerder een EK te spelen. Maar het is zo gelopen. Ik heb dit te accepteren, we moeten het allemaal accepteren. Ik denk dat dit de juiste beslissing is als je kijkt naar het hele plaatje. Het is zwaar, maar ik heb er vrede mee", aldus van Dijk.

Euro 2020

Het Nederlands elftal begint op 13 juni aan het EK, met een wedstrijd tegen Oekraïne. De ploeg van bondscoach Frank de Boer stuit later nog op Oostenrijk en Noord-Macedonië. Alle groepsduels van Oranje worden gespeeld in de Johan Cruijff Arena.

virgil van dijk gaat definitief niet mee naar het ek