Super League brengt statement naar buiten: plannen worden 'heroverwogen'

De nog overgebleven Super League-clubs stoppen voorlopig met de plannen voor hun nieuwe competitie. Nadat alle zes deelnemers uit Engeland besloten zich terug te trekken zijn er nog maar zes clubs over. 

Manchester City trok zich dinsdag als eerste terug uit de plannen, waarna de andere Engelse ploegen volgden. Manchester United, Liverpool, Tottenham Hotspur, Arsenal en Chelsea distantieerden zich even later van de miljardencompetitie. Ondertussen overwegen ook Atlético Madrid en Internazionale de Super League te verlaten.

super league statement juventus ac milan manchester city barcelona real madrid chelsea liverpool juventus

In een statement, dat in de nacht van dinsdag op woensdag naar diverse media is gestuurd, blijft de ESL erbij dat er verandering nodig is. Het is echter de vraag welke van de zes overgebleven teams nog achter de verklaring staan. Real Madrid en Juventus lijken met Florentino Pérez en Andrea Agnelli de grootste voorstanders van het project.

Statement

"De European Super League is ervan overtuigd dat de huidige status quo van het Europese voetbal moet veranderen", begint het statement. "Wij willen een nieuwe competitie vormen omdat het bestaande systeem niet werkt".

"Ons voorstel is erop gericht om de sport verder te laten ontwikkelen terwijl er middelen en stabiliteit worden gegenereerd voor de hele voetbalpiramide. Daarbij kijken we ook naar de financiële moeilijkheden van de complete voetbalwereld door de pandemie. Het zou ook een aanzienlijk betere solidariteitsbijdrage leveren aan alle clubs".

'Project heroverwegen'

"Ondanks het aangekondigde vertrek van de Engelse clubs, die gedwongen zijn die beslissing te nemen door de druk die er is ontstaan, zijn we ervan overtuigd dat ons voorstel voldoet aan de Europese wetten en regels", vervolgt de Super League. "Dat werd onderstreept door de rechterlijke beslissing om de Super League te beschermen tegen straffen van derden".

"Gegeven de huidige omstandigheden zullen wij heroverwegen wat de passende stappen zijn om het project opnieuw vorm geven. Daarbij houden we altijd ons doel voor ogen om fans de beste ervaring te geven terwijl de hele voetbalwereld profiteert door de solidariteitsbijdragen".