Feyenoord breekt contract van toptalent open en slaat belangrijke slag

Feyenoord is erin geslaagd om Shiloh 't Zand langer aan zich te binden. De negentienjarige voetballer uit de Feyenoord Academy tekende donderdag een nieuw contract. Het vorige contract liep tot de zomer van 2023, maar zijn nieuwe contract loopt tot medio 2025.

Door de contractverlenging is de Stadionclub er opnieuw in geslaagd om een talent uit de jeugdopleiding langer aan zich te binden. ''Shiloh is een kind van de club, dat al meer dan tien jaar bij Feyenoord speelt'', zegt Rini Coolen, Head of Academy. ''Het is daarom extra mooi dat zijn contract voor meerdere jaren is verlengd. Inmiddels heeft Shiloh al speelminuten in Feyenoord 1 gekregen en zijn wij ervan overtuigd dat mocht hij zich zo blijven ontwikkelen er nog meer zullen volgen". 

Ook 't Zand is in zijn nopjes met het nieuwe contract. ''Het spreekt van veel vertrouwen dat de club mijn contract opnieuw heeft willen verlengen. Ik speel al sinds klein af aan bij Feyenoord en zie dit contract al een grote beloning voor de ontwikkeling die ik doormaak. Daarnaast krijg ik hiermee de kans om de komende jaren verder door te groeien".

De middenvelder speelt al sinds zijn zevende bij Feyenoord en tekende in 2019 zijn allereerste profcontract in Rotterdam-Zuid. De Feyenoorder maakte in het afgelopen seizoen zijn minuten bij het O21-team, maar mocht ook al even ruiken aan het eerste. In de benefietwedstrijd tegen RKC Waalwijk viel 't Zand in en maakte hij zijn officieuze debuut.