De Jong twijfelt aan netten in De Kuip: "Kan ook iets tussendoor"

In De Kuip hangen zondagavond op verschillende plaatsen netten tijdens de bekerfinale tussen Ajax en PSV. Dit om zo te voorkomen dat er spullen op het veld worden gegooid of nog erger, dat een speler daardoor geraakt wordt. PSV-aanvoerder Luuk de Jong denkt er zo het zijne van.

"Ik hoop dat iedereen beseft wat er gebeurt als er weer iets gegooid wordt", zegt De Jong op de persconferentie in aanloop naar de bekerfinale. Dit wordt beaamd door zijn trainer, Ruud van Nistelrooij. Al denkt hij dat ook de autoriteiten daar een rol in spelen: "De verantwoordelijkheid ligt bij de supporters. We willen dat het een geweldig evenement wordt en daar ga ik ook vanuit. Wij kunnen een oproep doen, maar het is aan de autoriteiten om daar een structurele oplossing voor te bedenken."

Netten

"Iedereen heeft het nu gezien en dan gaan ze er meer over nadenken", verwacht De Jong. "Je hoopt dat zoiets niet in de finale gebeurt. Eigenlijk in geen enkele wedstrijd, of er nou wel of geen netten hangen. Je kunt er ook iets tussendoor gooien. Ik denk dat iedereen het wel begrijpt, maar het is een enkeling die dan wat gooit." 

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers